Enid bank tar semester 1933

Enid bank tar semester 1933

Wall Street-kraschen i oktober 1929 ledde till den värsta ekonomiska krisen i amerikansk historia. Vid vintern 1932 var mer än 13 miljoner amerikaner ute av arbetet ungefär en tredjedel av arbetskraften. En försvårande faktor i depressionen var det stora antalet bankfel.

På den tiden hade den federala regeringen inte någon insättningsförsäkring för att garantera bankinlåning. Även om vissa stater, som Oklahoma, hade försökt att skicka inlåningslagar, var de vanligtvis underfinansierade och vanligtvis ineffektiva. Folk skulle rusa till bankerna för att få vilka pengar de kunde innan banken sprang ur pengar och orsakade en körning på banken.

Även på den tiden var presidenten inte svurit till den 4 mars och så från den 8 november 1932, när Franklin Delano Roosevelt besegrade Herbert Hoover, fram till mars 1933 väntade folk på att den nya administrationen tog sitt kontor och den gamla och nya förvaltningar samarbetade inte.

Banken panik blev så dålig att den 2 mars 1933 hade 21 stater stängt sina banker. $ 5 till $ 15 miljoner per dag drogs tillbaka från bankerna. Den 3 mars 1933 skedde paniken till Federal Reserve som $ 110 miljon guld utbetalt till utländska banker från New York och Chicago ensam, med ytterligare 40 miljoner dollar utbetalda från andra banker.

Roosevelt blev svord som president den 4 mars 1933 och två dagar senare den 6 mars förklarade han en fyra dagars helgdag och stängde alla banker.

Trots att de sällan såg ögonen på någonting, gick Gov. ‘Alfalfa’ Bill Murray tillsammans med Roosevelt och förklarade också en statsbanksemester. Champlin ägde First National Bank of Enid. Han förklarade att hans bank var ljudig och det var inte nödvändigt att stänga, så han öppnade för verksamhet precis som vanligt den 6 mars.

Murray telegraferade Champlin för att säga att han skulle stänga och Champlin telegraferade tillbaka ‘nej’, han skulle inte stänga. Så, Murray, inte för första gången, kallade ut National Guard att stänga First National Bank of Enid. Arton milis män under ledning av Stephen J. England, kapten av den lokala vaktenheten och professor vid Phillips University, gick in i banken och stängde av den.

Den 9 mars passerade kongressen nödlagstiftning som gav president Roosevelt nya befogenheter att konfrontera bankkrisen. Den 10 mars slutade nationalbanans helgdag.

Champlins bank öppnade som om ingenting hade hänt, men han hade blivit en lokal hjälte i processen.

Information som tillhandahålls av Cherokee Strip Regional Heritage Centre.

ArticlesPolice gör arrestera; 12 år gammal säger hot som inte är avsedda att utföras. OSBI-agenter arresterar major county sheriffMajor County sheriff belastad med 4 misdemeanor brott som involverar dotterns pojkvän UPPDATERAD: EPD säger hot mot Enid skolor ‘inte genomförbar’ ENDUI checkpoint, patruller planerade fredag ​​i EnidCOLUMN: John Turney var en Hall of Fame farfar Mannen anklagad för spanking son, torkar smutsig blöja i pojkens ansikteEPS Board passerar upplösningen kräver att läraren betalar raisesOSBI undersöker Woodward County Fängelse dödMan laddad med andra graders våldtäkt