Ensam har inget att göra med jul

Ensam har inget att göra med jul

Om den årliga ankomsten av alla dessa söta och sentimentala julklappar och semesterepisoder har du ett litet äventyr, så har History Channel täckt dig.

Ett par utmanande serier premiär idag en gammal och en ny.

Det här är serien där deltagarna är riktigt ensamma, ingen kamera besättning (de gör det själva), inga tillverkare bara ute av sikte, inget lyxhotell nerför stranden för när vädret blir surt, ingen av de andra nio deltagarna runt.

Den här säsongen är de otrygga överlevande ploppade ner i den avlägsna vildmarken Patagonia, Argentina. Detta är en spektakulärt vacker, men glesbefolket region vid södra delen av Sydamerika. Den innehåller den södra delen av Andesfjällen, liksom öknar och steppar på östra sidan.

Deltagarna måste lokalisera mat och vatten, bygga bostäder innan vintern kommer och det är alltid dicey avvärja rovdjur, som pumor och vildsvin.

Vad? Ja, det finns pumor och vildsvin. Seriemärklinjen är ‘Man vs En hel del farliga saker’.

Och det är inte som om dessa människor är beväpnade till tänderna. De får bara ta med vad de kan passa i en ryggsäck.

Om de senaste årstiderna är några indikationer, kommer bergslion och razorbacks inte att vara deras största oro. Trots att överlevande är helt åtskilda från varandra och terrängen är hård, kommer den största utmaningen att vara den extrema isoleringen och den psykologiska stressen som medför.

Serien är klassad TV PG för tillfälligt saltt språk. av seriens premiär av The Selection: Special Operations Experiment. Det första avsnittet (det blir åtta) heter ‘Dip in the Fire.’

Denna serie är lite saltare och klassad TV 14. Den kommer från den verkställande producenten Peter Berg (Friday Night Lights, Lone Survivor, Deepwater Horizon) och får bara ta ut sadisten i dig. Eller den delen av dig som inte kan se bort från ett tågavverk.

Urvalet har speciella kampkämpeveteraner (Navy SEALs, Green Berets och Army Rangers) som övervakar 30 civila (män och kvinnor) som anmält sig för att uthärda extrem träning och utvärderingsövningar.

Det inkluderar att bli utfrågad, doused med tårgas och andra otäcka saker ‘utformade för att driva dem till gränsen för människokroppen och sinnet.’

Inte förvånansvärt kommer många av dessa masochister att kämpa ut före slutet av den första dagen. Som det står i släpvagnen, ‘Det finns inget pris, det här är ett test av kropp och själ.’

‘Jag vill bli pressad’, säger en deltagare efter att huven har tagits bort. ‘Jag vill vara motiverad och det här är det enda sättet att ta reda på vilken typ av person du verkligen är när du trycks till gränsen.’

Hmm. Jag kan tänka på några mindre stressiga sätt.

Under tiden, i merrier erbjudanden. idag, Freeform. Bailee Madison spelar Joy Hockstatter, en tonåring som är en surrogatmamma till sin familj som (poof!) Mystiskt vaknar som medlem av den ‘perfekta’ familjen tvärs över gatan.

På något sätt upptäcker alla den sanna meningen med julen. idag, ABC. Trixie sparar dagen och alla kommer ihåg den sanna meningen med jul. idag, ABC. Vår favorit ogre har sin familj jul gå galen men i slutändan lär alla sig den sanna meningen med jul. idag, AETN. Fiona Bruce ser tillbaka på julen 2012. idag på Fox. Empire-stjärnan är värd en musik och sort special. Gästerna inkluderar Jussie Smollett, Taye Diggs, Pharrell Williams, Missy Elliott, Alicia Keys, Darryl McDaniels och TLC. Alla oser den sanna meningen med julen. idag på Hallmark. En rastlös ung gift kvinna (Nikki DeLoach) vill ha allt och vara singel igen. Poof! en julängel (Cindy Williams) gör det så.

Men vår ambitiösa gal lär sig snabbt att hennes rika nya liv är tomt utan sin man (Andrew Walker), så hon sätter ut för att vinna honom hela tiden. I processen upptäcker hon den sanna innebörden av jul.

Mozart i djungeln, lördag på Amazon. Det är alla 10 episoderna av säsong 3, så binge bort tills du upptäcker den sanna betydelsen av jul för dem i en orkester (men inte i djungeln).

TV-kolumnen visas söndag, tisdag och torsdag. E-post:

Detta dokument får inte skrivas ut utan det uttryckliga skriftliga tillståndet från Northwest Arkansas Newspapers LLC. Läs våra användarvillkor eller kontakta oss.