Ensam mamma och fyra döttrar skadade

Ensam mamma och fyra döttrar skadade

Newton hoppas kunna lägga av det för en stund så hon kan ta itu med några av hennes döttters problem först. Komplicerande saker har dock också sin goda höft börjat ge henne smärta. Newtons doktor berättade för henne att det är den där höften som har att ta på sig mer av lasten.

Att lägga till stressen av allt detta är familjens ekonomiska situation.

Newton missade redan två månaders arbete när hon hade operation. Hon hoppas att omständigheterna kommer att tillåta henne att vara tillbaka på jobbet heltid snart, för att arbeta deltid räcker inte för att stödja familjen fem.

Just nu är det största hindret för att återvända till heltidsanställning det tidsbehov att ta hand om sin familj. Newton sa att hennes döttrar har tre eller fyra läkareutnämningar per vecka.

SoonerCare täcker familjens sjukvårdskostnader, men det finns hyres- och räkningsavgifter att betala.

Newton arbetar i ett område av St. Simeon för seniorer som arbetar med allvarliga hälsoproblem.

‘Jag älskar mitt jobb,’ sa hon. ‘Jag älskar mina invånare, tar hand om dem.’

Den andra bra sak om att vara tillbaka på jobbet: Att flytta håller faktiskt sin höft från att bli styv och får henne att må bättre.

Hon hoppas att med steroidskott kommer hon att kunna försena höftbytet i några månader.

‘Jag går med en dålig halt,’ sa Newton. ‘Jag blir lite vobbig ibland, men jag kan komma runt.’

Om Neediest Families Fund Drive

Neediest Families Fund Drive grundades år 1928 för att ge hjälp till familjer i nöd under semestern och det kommande året.

Varje söndag, tisdag och torsdag genom semesterperioden, kommer Tulsa World att spotlight familjer utvalda av Frälsningsarmén för att få hjälp genom årets fond.