Equinox frivilliga koka upp Thanksgiving middag

Equinox frivilliga koka upp Thanksgiving middag

Det är huvudstadsregionens största och längsta löpande semestertradition. För nästan 50 år sedan värd en liten grupp av samhälls- och religiösa ledare, studenter och socialarbetare en middag för 200 studenter som inte gick hem för Thanksgiving. Det har vuxit till den årliga Equinox Thanksgiving Day Community Dinner och leveranser som tjänar nästan 10 000 ensamma, homebound eller hemlösa grannar, sade Equinox tjänstemän. Mer än 3500 volontärer är involverade.

är en familjetradition och att ge tillbaka och vara uppmärksam på människor som är så välsignade som vi är, sade Danielle Cosenza från Guilderland, som samlades med sin man Paul och barn Vinny, 11 och Nico, 9.

Equinox-middagen finansieras av donationer från lokala företag, medborgargrupper och privata medborgare. Pengar som höjts plus mat, lastbilar, bord, stolar, mobiltelefoner, servetter, sängkläder, förkläden, tvål, handdukar och reklam matchas med hjälp av volontärer. Alla överskott donationer används för att hjälpa behövande familjer under året, enligt Equinox. Cirka 500 måltider serveras vid First Presbyterian Church i Albany. Majoriteten är leveranserna inom 40 miles från Albany.

Några slots i linje var DeChalus-familjen från Clifton Park. Det blev en tradition för dem 2010 efter att Karen DeChalus far dog.

var typ av en hängivenhet och hyllning till min pappa och vad mina föräldrar hade instillat i oss att ge tillbaka till samhället, sa hon.

Joe Glickman sportar en filtkalkon på huvudet och trycker på en re-designad tidigare övergiven kundvagn som nu heter Mobil, säger att han också vände sig till volontär med Equinox 2010.

hade ett dåligt år och jag hade ett par vänner av mig som hade gjort det här och de sa varför du kommer och försöker ut det och går utanför dig själv och hjälper andra och jag tycker att du tycker om det. Och efter det var jag fast, sa Glickman. bär det på och jag försöker att få en grupp tillsammans varje år och det är alltid ett nöje att se leenden på folk står inför. De kan inte ens se någon annan på Thanksgiving och vi kommer till deras dörr, vi tar med dem en måltid, vi ger dem kort och det ger bara riktigt betydelse för Thanksgiving och jag njuter av det och jag här varje år. Det var Michalina Scorzelli från Feura Bush som var stolt över att presentera sin brorsdotter, Gabby, 14, från Syracuse till traditionen.

du levererar måltiderna, människorna är så tacksamma och alla har en berättelse och många äldre människor, de vill bara prata så någon i en minut så att hela vår tacksägelse, att vår favoritdel av Thanksgiving, Michalina sa, och tillade hoppas.