erbjuder förslag till förbättringar

erbjuder förslag till förbättringar

Elys stad mottog nyligen ett bidrag för 28 000 dollar för att få in Roger Brooks som ger bedömningar till samhällen som behöver hjälp för att öka sin samhällsekonomi, turism och övergripande utseende.

Brooks och hans fru kom in och spenderade några dagar i Ely. De flög in till Salt Lake City och körde in.

Det första som de märkte att komma in i Ely är de tomma nedbyggda byggnaderna, de rostade ut gamla bilar uppradade var ett stort ögonblick för att köra in i staden.

‘Vi trodde att detta är en döende stad’, sade Brooks. ‘Vi fick ingen information framför oss, vi kom som någon annan besökare eller turist.’

Brooks sa att de tittade på flera olika faktorer: Är detta ett ställe folk vill leva, gå i pension? Vad är livskvaliteten här? De lägger också på hatten som investerare, vad skulle det ta att investera?

Brooks kom med 87 förslag till samhället. Han kunde inte täcka dem alla under presentationen två och en halv timme men framhävde några som han tyckte var mycket viktig.

Den enda pengar Brooks sa att han kunde spendera var på mat och logi. Det fanns inga souvenirbutiker öppna och inget tillgängligt för köp.

Han noterade också att han hörde flera gånger att lokalbefolkningen pratade om hur de önskade att turisterna inte skulle komma till Ely, och att de önskade att den ensamaste vägen var ensam ensam.

‘Jag skulle tro att det är bra att vägen har mer trafik,’ sade Brooks.

Fyrtio lediga byggnader upptäcktes, vilket utgör över 50 procent av stadsområdet. Stöd för att byggnaderna ska rivas är tillgängliga.

Brooks nämnde att det var bättre att se en ledig massa snarare än en körning, tom byggnad.

Brooks sa att han hade ingen aning om vilken typ av verksamhet platsen för Hometown Pizza var tills han körde upp och gick in i den. Skyltarna framför motellerna bör förklara varför någon borde bo där.

‘Berätta om dina ombyggda rum, bekväma sängar, temakameror, alla har Wi-Fi, så att det är onödigt att sätta på ett tecken’, sade Brooks.

Han komplimangerade Hunters Cafe och sa att de gjorde ett bra jobb med sina skyltar, men föreslog ytterligare försköning som hängande korgar.

Han nämnde att han var osäker på om rack var någonsin öppen på grund av att alla byggnader runt verksamheten stängdes. Han föreslog bättre tecken för att hjälpa till med det.

‘Jag tror att företagen är deras egna värsta fiender i Ely, och det är inte alla men det är en stor del av dig,’ sade Brooks.

Ely är ett rekreationsparadis, och det främjas inte tillräckligt. Broschyrer och resvägar att ha tillgång till turister diskuterades.

‘Du är ett rekreationsparadis, jakt, fiske, badkarbåtracing,’ sade Brooks.

Att främja verksamheten inte platsen är vad som bör fokuseras på mer.

Dessutom nämndes att platser som Art Bank som bara är öppna 16 timmar i veckan bör vara öppna regelbundet. Brooks sa att det var deras största besvikelse i veckan.

‘Turister tittade in genom fönstren,’ sa han. ‘Jag’ är säker på att de ville spendera pengar, men det var stängt. ‘