Ett gräl med Kwanzaa

Ett gräl med Kwanzaa

I ett krig genom pressmeddelande, republikanska staten Sen. Postal Service, bland andra som har kapitaliserat på Kwanzaa de senaste åren. Säkert betyder han inte presidenter som George W. Bush, som med första damen Laura Bush årligen lovordade Kwanzaas fokus på familjens, gemenskapens och historiens betydelse och att reflektera över Nguzo Saba eller sju principer för afrikansk kultur.

Dessa sju principer, som Bush noterade, är enhet, självbestämmande, kollektivt arbete och ansvar, samoperativ ekonomi, syfte, kreativitet och tro. Om någon hör något orättvist i den listan tror jag att det är de som har problemet, inte Kwanzaa.

Ändå försäkrar Grothman oss om att han bara har de bästa intressena för afroamerikaner i åtanke. När allt kommer omkring säger han att nästan inga svarta människor bryr sig idag om Kwanzaa, bara vita vänstervinge som försöker skjuta ner det här svarta folket i ett försök att dela amerikaner.

Tyvärr är den enda personen jag hör i de passager som försöker dela Amerika, Grothman. Han är inte ensam bland konservativa som fördömer Kwanzaa, bara en av de mer framträdande.

Jag kunde lättare ignorera hans ravningar om de inte matade en olycklig berättelse om blackophobia, definierad i online Urban Dictionary som en överdriven rädsla för svarta människor och svart kultur. Vid en tidpunkt då de nationella republikanerna kämpar för att utvidga partiets överklagande bortom den huvudsakligen icke-latinamerikanska vita basen, är Grothman inte till hjälp.

Han avslutade sin Kwanzaa-frisläppning, som han också mailade till beståndsdelarna, genom att varna föräldrarna till utkik om en K 12 eller högskolelärare försöker berätta för dina barn eller barnbarn det är en riktig semester.

Hans anmärkningar fördömdes förutsägbart, särskilt av demokrater. Men jag är inte arg på honom. Om Kwanzaa, en produkt från 1960-talets svarta medvetenhetsrevolution, verkligen är borta, kommer inget att bidra till att återanvända det mer än attacker från clueless kulturkrigare.

Låt oss få några saker rakt: Gilla det eller inte, handlar Kwanzaa om inkludering, inte delning. Kwanzaa är helt klart en afrikansk semester skapad för afrikanska folk, säger den officiella Kwanzaa hemsidan. Men andra människor kan och firar det, precis som andra människor deltar i Cinco de Mayo förutom mexikaner. Kinesiskt nytt år förutom kinesiska; Native American Powwows förutom indianer.

Kwanzaa skapades 1966 av Maulana Karenga, född Ronald McKinley Everett och nu en professor i Africana Studies vid California State University, Long Beach, för att bli den första panafrikanska semestern. Hans mål var att ge svarta amerikaner, avskräckta av slaveri av våra förfäderstraditioner, ett Afrika-centrerat alternativ till de befintliga vanliga helgdagarna utan att försöka ersätta dem.

Tyvärr hade Karenga svårt att upprätthålla sina egna höga sju principer. Han tjänade fängelsetid i början av 1970-talet för felaktigt angrepp och falsk fängelse kopplad till hans radikala organisation USA. Kongressundersökningar upptäckte senare att J. Edgar Hoover s FBI hade provocerat våldsamma konflikter mellan USA och Black Panthers. Ändå har Kwanzaas goda rykte överlastat sin grundare.

Under de senaste åren firade min familj och jag belysningen av menoran som Kwanzaa kinara årligen med vänner och grannar av alla raser och trosbekännelser. Traditionen bleknade när vår sons generation av barn växte upp. Kwanzaa, som jultomten, är inte samma utan barn.

Men jag är villig att ta tillbaka vår familj festival om sen Grothman är i stan och skulle vilja gå med oss ​​för den verkliga Kwanzaa-upplevelsen. Han skulle vara välkommen. Kwanzaas första princip är enighet. Vi behöver inte vara enhetliga.