Ett hem för semestern

Ett hem för semestern

RAINELLE (AP) På en solig men kylig novemberdag huddled ungefär 50 personer på nionde gatan framför ett nybyggt hem. De bildade en cirkel och böjde sina huvuden i bön.

Leds av Walter Crouch, VD och koncernchef för Appalachia Service Project, bad gruppen för välsignelser för fyra familjer som fick nycklarna till sina nya hem måndag och ytterligare fyra som kommer att få sina nycklar före jul.

Sedan grunden var bruten den 15 september 2016, på första hemmet, har ASP ägnat 51 hem i översvämningsansträngningen. Byggandet pågår i 13 ytterligare bostäder i Greenbrier County.

är den bästa tiden på året att ägna hem, sade Crouch. gör det året runt, men det är något speciellt med semestern. en regional bostadsorganisation som serverar centrala Appalachia, arbetar med ungefär 17 000 varje år från hela landet. Crouch sade i år kom frivilliga från 38 olika stater och kommer att tjäna cirka 700 familjer.

Den kristna baserade organisationen välkomnar volontärer med all religiös bakgrund. Crouch sa att han inte ser någon skillnad på Kristi kropp på jobbet. Det är vad folk gör det, men nya hus hjälper. Dessa nya hus är varma, säkra, torra, rena och tycker jag är vackra, även om vi måste höja dem på bryggor på grund av översvämningar. Med nycklar till de nya hemmen delade fem volontärer från ASP Rainelle-teamet från Tennessee, Louisiana, North Carolina, Pennsylvania och Meadow Bridge, West Virginia, hemlagade täcken från en Florida Baptist-organisation, tillsammans med Thanksgiving matkorgar från Rainelle Mayor Andy Pendleton.

Darlenia Killen kom nästan till tårar vid dedikationsceremonin. Hon stod framför hennes nybyggda hem som hon påminde flodens förödande natt.

Killen, som kom till West Virginia från Baltimore 2002, sa att hon var i Lewisburg när hon hörde om det stigande vattnet.

Hon och hennes fiance, Michael, bestämde sig för att återvända hem. Men snart var vattnet för högt för att gå.

var inne hela natten. Det var hemskt. Det var den skrämmaste sak jag någonsin var tvungen att gå igenom. Vi trodde vi kunde dö. husbil, redan på 8 fotstigare, skiftas från grunden som vatten klättrade 2 meter inuti.

har chihuahuas. Min huvudsakliga oro var att hålla dem säkra. stannade vaken genom natten för att se till att en lykta stannade upplyst, så räddningspersonal skulle veta att de var strandsatta.