Ett hem för veteraner

Ett hem för veteraner

Ett Ravenna hus byggt 1871 av ett inbördeskrig veteran kommer att slutföras i februari när fyra hemlösa veteraner från Portage County flytta in till Operation Restoration.

Hjärnbarnet från Family Community Services, Inc., är bostadsprojektet nu nära att slutföra. En mjuk öppning av huset, belägen vid 213 W. Riddle St. i Ravenna, hölls torsdag med medlemmar i de olika organisationerna som donerade material, tid och arbetskraft till revitalisering. Mer än 120 volontärer donerade över 800 timmars arbete. Veteranavdelningen. På grund av sina ekonomiska situationer kommer hyran sannolikt att täckas gratis.

Från insidan är mycket av den ursprungliga strukturen dold under nymålade väggar, laminatgolv, möbler donerade av Holiday Inn Express i Kent, nya skåp och belysning och badrum. Varje rum sponsras också av en annan familj till ära av en servicemedlem.

Bland donorerna sponsrade Ravenna American Legion Post 331 det mesta av arbetet. Post Financial Officer Dave Morris, liksom andra medlemmar i posten, var till hands torsdagen för att turnera den slutliga produkten.

[Se även Vil NFL kräva respekt för Old Glory?]

‘Vi’ är verkligen stolta över en del av något som detta. Detta är vad vi står för. Projekt som detta är vad vi gör, säger Morris.

Lägenhetsponsorer inkluderar Alberta Oostdyk till ära för Jake Oostdyk, Harold och Sharon Oostdyk till heders John och Evalena Hoffstetter, Shirley Overholt till ära av Larry Overholt och Allen Aircraft med Mann-familjen till ära av Jay C. Wallace.

Mark Frisone, verkställande direktör för F sa att han var glad att se restaurangen och få en känsla av gemenskap tillbaka till området. Mycket av huset var i svåra sträckor innan organisationen började återställa den.

Neighborhood Development Services, med hjälp av Ohio State Grant Ravenna City Revolving Loan-programmet, tillsammans med Habitat for Humanity, Hummel Construction, American Pinnacle, Fallgolvbeläggningar, Greer Heating and Cooling, och flera andra bidrog till projektet.

[Se också amerikanska första damen, Prins Harry träffas före Invictus Games]

Vidare byggnad på plats omfattar beläggning på uppfarten och bakre parkeringsplats, reseeding gräsmattan, och installera flaggstänger och en liten minnesmärke rock med tillstånd av Post 331.