Ett mager dopp i Lake District med naturister

Ett mager dopp i Lake District med naturister

På söndagen ledde Adrian Brown oss, fortfarande helt klädda, mot vår avlägsna destination under en grumlig grå himmel. Det fanns en socialarbetare, en lärarassistent pensionärer, en hyresvärd och en grundskolelärare som heter Sue.

De var en komplett blandning av personligheter förenade med sin kärlek att strippa av.

Jag förstod det inte själv, men British Naturisms nordvästra rep George Booth var glad att förklara. ‘Det är befriande’, sa han. ‘Det är inte restriktivt, och det är inte kritiskt för någon. Alla kan vara själva. ‘

Andra bidrog till en lång lista över fördelar. Du går inte in i klädda baddräkter. Friheten är uppfriskande. Och du går sällan över din semesterbagageavgift!

Vi kom till tarnet och gruppen drog ut sina kläder, precis som det.

Ingen brydde sig, förutom mig och fotografen Mark Harrison, som inte visste vart man skulle leta. Men när jag insåg att ingen brydde sig var det löjligt att göra väsen.

Jag lurade lite. Jag klättrade in i Torver svala vatten med min bikini. Men när jag blev van vid chocken av förkylningen kastade jag bort min dräkt i namn av nyfikenhet och öppet sinne.

Det var en oskyldig händelse. Coniston landskapet var vackert. Om det inte var för det faktum att vattnet var chillande, kunde vi ha varit i Edens trädgård.