Ketamin ökar popularitet som behandling för allvarligt deprimerad

Ketamin ökar popularitet som behandling för allvarligt deprimerad

NEW YORK (CBSNews) Stallings säger att hon har kämpat för svår depression för det mesta av hennes liv. Hon försökte anti depressiva och även elektrokonvulsiv terapi, men ingenting fungerade tills hon gick till en Potomac, Maryland, klinik och försökt ketamin, rapporterar CBS News korrespondent Paula Reid.

var som den femte behandlingen i och jag hade kommit hem från mataffären och jag tog bort matvaran och jag var som, så här känner du dig inte deprimerad. Det var som om man slog på en svartvit TV på en färg-TV, sa Stallings.

Ketamin godkändes av FDA på 1970-talet för att sakta patienten under medicinska förfaranden. Det är mer allmänt känt som ett djur tranquilizer och i pulverform som K, en klubbdrog som används för att bli hög.

Dr. Steve Levine erbjuder intravenös ketamin infusioner vid flera kliniker runt om i landet som ett alternativ till vanliga anti-depressiva medel. Han säger att han behandlar cirka 70 80 patienter över alla kontor på vilken dag som helst.

för de senaste 50 åren har baserats på den kemiska obalans teorin om depression som aldrig har hållit vatten, sade Levine. alla dessa läkemedel, medan de hjälper många människor, är baserade på en bristfällig teori. Och det är förmodligen en av anledningarna till att de tar så lång tid att jobba. De tar alla veckor till månader för att arbeta så här är ett läkemedel som människor kan ta sällan som bygger på en hjärnteori som ger mycket mer mening och det fungerar nästan omedelbart. hade inte tid att vänta Hon hade en särskilt svår tid under semestern och när hennes pappa blev sjuk, tänkte hon på att ta sitt eget liv.

egentligen hade självmordstankar och den ena saken om ketamin var att jag kunde komma in här uppenbarligen för att jag visste vad som hänt och när jag lämnade var mina självmordstankar borta, sa Stallings.

Det är i linje med vad Columbia University upptäckte i en av de största studierna på ketamin. Forskare fann att läkemedlet var signifikant effektivare än ett vanligt sedativt medel för att minska suicidala tankar hos deprimerade patienter. Effekterna varade upp till sex veckor.

Tjugo två år gammal Marc Nelson drog sina antidepressiva medel för ketamin och talkterapi. Han säger att han nu känner sig mer som sig själv, men det kom till en kostnad. Han har spenderat mer än 10 000 dollar på behandlingar.

många olika droger som jag nu är borta från dem alla, vilket du vet, biverkningarna var bara inte tolererbara för mig. De gör mig till en zombie. Jag var inte glad, sa Nelson.

Men dessa infusioner kan ha sina egna fallgropar. Ketamin kan orsaka att människor känner sig avskilda från sina kroppar.

45 minuters period med mycket flytighet, blir jag ibland illamående, sa Nelson. en mycket intressant process. Jag har precis förlorat mitt tänkande. behandlingen avslutades, Nelson sa att han kände sig bekant och kunde uttala sina ord igen.

Begärde att ta itu med kritiker som säger att han tjänar pengar genom att ge Gå Ner I Vikt På En Vecka människor möjlighet att bli hög, säger Levine, att om du frågar några av våra patienter känner ingen av dem att de blir höga. tenderar att fokusera på festen användning av ketamin, eftersom det är mer spännande, det sexier på något sätt. Det gör det en missnöje för att en mycket liten del av användningen, säger Levine. När det gäller pengarna som gör det här, om du gjorde saker på rätt sätt, kommer du inte göra mycket pengar. har pikat intresse för några stora läkemedelsföretag. Det finns ett halvt dussin läkemedel i utveckling som efterliknar hur ketamin fungerar, med vissa som genomgår FDA-kliniska prövningar för godkännande som antidepressiva medel.

I årtionden har Dr. Gerry Sanacora studerat ketamin vid Yale.

vi försöker förstå är vad som förändras i hjärnan som tillåter det upprepade anti-depressiva svaret? Sanacora sa.

Han säger att Gå Ner ett Kilo I Veckan drogen inte är beroendeframkallande på hur opioider är, men kan fortfarande vara skadliga på lång sikt.

är åtminstone bevis i djurmodeller att denna typ av läkemedel faktiskt kan orsaka någon strukturell skada i hjärnan. Det brukar vid högre doser, som vanligtvis vid längre sikt exponering men vi vet inte var den nivån är, sa Sanacora.

Dr Levine Viktminskning Tabletter sa att han övervakar patienterna noga.

vår befolkning jämn folk som har haft ketamin på underhållsunderlag i upp till sex år nu har vi sett något tecken på det, sade Levine.

Jag kan leva ett gott, gott liv och vara produktiv, kunna gå till jobbet, för att kunna få min familj att njuta av livet, inte gå igenom livet utan njut av livet då det är värt det.