Kettle Foods personal i Norwich kunde se löneförskjutning ‘av

Kettle Foods personal i Norwich kunde se löneförskjutning ‘av

Bowthorpe-baserade Kettle Foods säger att förändringarna kommer att hjälpa till att plugga en vinstklyfta som lämnas av ett priskrig med rabatterade butiker, men vissa arbetare har hävdat att förändringarna kan ge dem tusentals pounds värre av varje år.

I ett brev till arbetstagare sa företaget att konkurrensen från rabatterade återförsäljare som Aldi och Lidl hade tvingat det att sänka produktpriserna snabbare än det kunde sänka kostnaderna, vilket innebär att vinsten hade halverats sedan 2014.

De föreslagna ändringarna innebär att anställda kommer att arbeta upp till 151 skift om 12 timmar per år under en ny lönestruktur. Men personal som är missnöjd med förslagen påstår ‘nästan varje anställd’ skulle se en minskning av lön på grund av den nya graderingsstrukturen, med att de flesta produktionsarbetare förlorar ‘mellan 3000 Gå Ner I Vikt Snabbt och 6.000 per år’.

En anställd, som ville vara anonym, sade att han stod för att förlora så mycket som 6.400 från sin lön. ‘Cheferna berättar att vi gör det väldigt bra och det nästa vi vet får vi ett mail som säger att vi får en lönedel, så du kan tänka dig att det finns många olyckliga bunnies’, Går Man Ner I Vikt sa han.

Kettle sade i sitt brev att inga förändringar skulle genomföras till den 31 juli 2018 och att personal som står inför en löneskala skulle minska lönen gradvis under en sexmånadersperiod. Några 470 anställda är anställda på fabriken, även om antalet drabbade inte har bekräftats.

Årliga helgdagar kommer också att påverkas, med personal som bara kan ta semester under fabriksavstängningsperioder eller på dagar Viktminskning Tabletter då de inte är rostered till jobbet.

Vissa icke-brittiska medarbetare oroar sig för det nya kravet att de inte kommer att kunna boka tillräckligt med tid att besöka sina familjer utomlands.

Vattenkokare vägrade kommentera medarbetarna ‘Påståenden som ett samråd om förslagen pågår, men i ett uttalande sa det:’ När vi går in i 2018, är vi glada att kunna rapportera att Kettle Foods kommer att öka produktionen vid fabriken i Norwich efter att ha säkrade ytterligare affärer med flera viktiga kunder.