Kicking av julperioden i Williamsburg

Kicking av julperioden i Williamsburg

Det är svårt att sakna julsäsongen i Williamsburg, speciellt när ankomsten inleds med en parad med färgglada flottor och en rungande kör av fyrverkerier.

Starta lördag med annualculminating söndag i Colonial Williamsburg ‘sand fylld med allt mellan den första helgen i december klyver samhället i tillräckligt med julafton för att vara hela säsongen.

Det är svårt att bjuda på en halvtioårsfest. Lyckligtvis ändras paradens tema årligen, vilket gör det möjligt att skapa kreativitet.

Årets tema ‘Natten före jul.

‘Det är öppet för tolkning,’ sade Flythe.

Från oder till linjer i Clement Clarke Gå Ner I Vikt På En Vecka Moores klassiska dikt till skildringar av den bibliska berättelsen, kommer vi att finna ut lördag morgon vilken tolkning paradeens nästan 100 enheter valde.

De enheterna skolar marscherade band, samhällsgrupper, ideella organisationer, artister, du namnger det kommer att börja vid Brooks Street och Richmond Road, parading ner en lång sträcka av Richmond Road, genom Merchants Square på Henry Street. Därifrån delas paradan, med några flottor som vrider vänster mot Francis Street mot Nassau Street och andra flottor fortsätter längs Henry Street till Court Street.

‘Överallt du är, du kommer att se hela paraden’, säger Flythe.

Rutten är densamma som förra året. Flythe sade parade arrangörerna har vidtagit åtgärder för att säkerställa aktualitet, sedan förra året, anpassning till den nya vägen, började paraden 30 minuter sen. Med Går Man Ner I Vikt en tidigare starttid, ökad polis närvaro och en förordnad parade lineup, tror Flythe att 2016-paradan kommer att få en mindre hektisk start. Colonial Williamsburg-traditionen, introducerad 1934, markerar starten på något mer säsongsbetonat.

‘Det är så sånt som det där stora slaget, säger: Jul är här’, säger Valerie Deichsel, planerare för historiska områdehändelser. Den 4 december kommer fyrverkerierna att startas från palatset, tidskriften och både Capitol Green och Capitol s gräsmatta mittemot målet. Skärmen, som presenterades i år av Pyrotecnico, följer en 18th century, låg till marken stil.

‘De’ är alla samma show, och eftersom de är ‘så låga, kan du inte sakna dem’, säger Deischsel, även om hennes favoritplats är Magazine.

Men även före fyrverkerier tänds det historiska området med flammande krukor längs gator och ljus i fönster av Viktminskning Tabletter byggnader klädda i juldekorationer. på fyra steg: Palace Green, Market Square, Capitols södra sida och mittemot målet. Historiska områdessidor öppnas. Liberty s Ice Pavilion öppen.