Kina flyttar för att försörja grönsaker som svår vinter

Kina flyttar för att försörja grönsaker som svår vinter

BEIJING, Jan 11 (Reuters) Kinas statliga planerare bad lokala myndigheter att stå redo att distribuera grönsaker från reserver för att försörja sig under kommande helgdagar och parlamentsmöten, enligt ett uttalande som släpptes på planners hemsida på torsdagen.

Uttalandet kom efter att frukt och grönsakspriser i storstäderna i centrala och norra Kina ökade efter svåra vinterväderskadade grödor och störde vägtransporter.

Det utfärdades för att försörja grönsaksleveranser Gå Ner I Vikt På En Vecka och stabila priser under den kommande Gå Ner ett Kilo I Veckan vårfestivalen och landets årliga parlamentsmöte, trots det extrema vädermet, sade National Development Reform Commission Går Man Ner I Vikt i uttalandet.

Lokala regeringar måste ‘noggrant övervaka väder- och grönsaksmarknaden och leda företag att släppa från reserverat ordentligt när tillgången och priserna fluktuerar’, sa NDRC.

Statliga planerare bad också lokala myndigheter att öka transportkapaciteten för leverans av grönsaker från växande områden och från grossistmarknader.

Kina varnade för en andra våg av snö och sladdar som slog norra, centrala och östra delarna förra veckan efter rekordfallet förlamade delar av landet under det svåraste vädret i vinter.