Kina säger att det inte har någon information om beslagtagna svenska medborgare

Kina säger att det inte har någon information om beslagtagna svenska medborgare

Kinas utrikesministerium sade tisdag att det inte fanns någon information om en internerad svensk medborgare och Hong Kong-baserad bokförare, Gui Minhai, efter att hans dotter sa att han greps från ett tåg som var bunden till huvudstaden, Beijing.

Gui togs bort på lördagen av polisens polis, sade Angela Gui till Radio Sweden och tillade att hon var orolig för sin faders säkerhet som släpptes från kinesisk vårdnad i oktober. Hans vistelseort sedan Gå Ner I Vikt På En Vecka har varit oklart.

‘Om det finns problem, från en eller båda sidor, kan de höjas, båda sidor kan genomföra en snabb och effektiv dialog, det är inget problem alls,’ tillade hon.

‘Men vad gäller utrikesdepartementets uttalande har jag redan sagt om det specifika problemet, jag har inte Gå Ner ett Kilo I Veckan någon information till hands just nu och du måste fråga den relevanta avdelningen i Kina.

‘Jag tror att den berörda avdelningen kommer att hantera frågan i enlighet med lagen’, sa Hua.

Kinas ministerium för allmän säkerhet svarade inte på en faxad begäran om kommentar. Det var inte möjligt att nå statens säkerhetsministerium, som inte har någon webbplats och saknar ett offentligt tillgängligt telefonnummer.

Som svar på upprepade frågor angående Gui s fall sade Hua att Kina bidrog till att underlätta utländska diplomats arbete i enlighet med Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser, samtidigt som man betonade att Kina hoppades att utländska diplomater, inklusive de från Sverige, respekterade kinesiska lagar.

‘Alla utländare i Kina, inklusive tjänstemän från utländska diplomatiska beskickningar, får inte strida mot internationella eller kinesiska lagar,’ sade hon. ‘Detta Gå Ner I Vikt På En Vecka är grundläggande sunt förnuft och en grundläggande princip.’

Gui Minhai bortfördes i Thailand medan du var på semester 2015, en av fem Hongkong-bokhandlare som gick borta det året och senare uppträdde på kinesisk vårdnad på fastlandet. De fyra andra har återvänt till Hongkong. (Rapportering av Philip Wen; Skrivning av Ben Blanchard; Redigering av Clarence Fernandez)