Kina Singles Day Sales History

Kina Singles Day Sales History

När Yue Xu började ett mötesrådgivningsföretag för män i Peking förra året märkte hon att många av hennes klienter hade satt samma dag för att avsluta ungkarlsdomen. Denna tidsfrist föll den 11 november eller 1 1 1 1, China National Singles Day.

än att se det som ett sätt att fira en enda huva ser de det som ett slutdatum, berättar Xu Time. är den sista dagen jag kommer att vara singel. Det var inte alltid så. När läran går, började eleverna på Nanjing University Singles Day 1993 som ett sätt att fira att vara singel, till stor del genom att köpa sig presenter. Men Xu, som studerar Kina som växer upp på datingscen, säger att nationens koncept att vara, är bara en ny utveckling. brukade vara ett samhälle där det inte fanns någon datakultur, säger hon. Det var inte dags att omvandla till ett förhållande. Du ser någon om du kan gifta dig med dem eller aldrig ser dem igen. Allt eller ingenting.

Xu säger att folk blev frågade om de var gifta eller gift istället för gifta eller Märket började komma fram under de senaste decennierna, till stor del på grund av exponering för västerländsk kultur, i filmer och tv. När konceptet allmänt accepterades växte det i betydelse. motsvarar att du är hungrig [snarare än att säga att du har ätit än], förklarar Xu. betyder att du behöver något. Och Kina skapar denna efterfrågan på att människor ska gifta sig. Medan detta tryck ligger på män och kvinnor, är Xu erfarenhet män mest hungrigaste. Detta kan delvis bero på att landet ökar Gå Ner ett Kilo I Veckan könsskillnaden. I Kina kommer det att finnas en förväntad 30 miljoner fler vuxna män än kvinnor år 2020. År 2009 marknadsfördes Singles Day ursprungligen mot män som Day, men det är nu omfamnat av båda könen. Förra året resulterade Singles Day i försäljningen på $ 5,8 miljarder under 24 timmar, vilket är 2,5 gånger mer än Cyber ​​Monday i USA. Självklart vet retailterapi inga geografiska gränser.

Och Xu säger att det här bara är en tid där folk köper sig ballonger och blommor och hela Sex and the City-saken Gå Ner I Vikt På En Vecka även om de definitivt gör det också. I stället använder de försäljningen för att hjälpa till med att göra den här singeldagen till sist. är karaoke dating händelser, blinda datum, säger hon. många människor använder den här dagen för att hitta sina livs kärlek.

handlar om att ge en gåva som kommer att göra den perfekta någon, echoes vd för Marbridge Consulting Mark Natkin, Går Man Ner I Vikt till HuffPost. du spelar dina kort rätt, du behöver bara göra det köp en gång. Medan amerikansk kultur kanske delvis är ansvarig för Singles Day, försöker vissa företag nu att föra den kinesiska semestern till Amerika.

år för Singles Day, vårt nyckelord är globalisering, Tmall, en Alibaba-webbplats, skrev VD Wang Yulei för Sina Tech. Från och med detta år kommer framtida Singles Days definitivt inte bara att vara för konsumenter i en viss region, Singles Day kommer att vara för hela världen. Dealmoon, en kinesisk amerikansk e-handelsplats, använder årets år för att avslöja semestern till sin amerikanska publik. Det förklarade semestern till sina köpmän som inkluderar företag som sträcker sig från Panasonic till Clinique, som lätt överens om Singles Day-kampanjer. Mer än 50 exklusiva erbjudanden kommer att finnas på plats tisdag.