Kinas monologer

Kinas monologer

Denna semester har varit en välsignelse för turismen och den lokala ekonomin, som har tagit in cirka 87,7 miljarder dollar av intäkter i år, enligt China National Tourism Administration. CNTA rapporterade också att 705 miljoner turister reste runt Kina denna semester.

Och där man och jag var dumma nog att tro att vi kunde bokstavligen trycka oss igenom för en billig semester.

Ovilligt att gaffla ut yuanen som behövs för grannländerna som Japan eller Vietnam skapade vi en lång rad mini-resor. Först ett tåg till Shanghai, sedan ett tåg till Nanjing. Ett flyg till Shenzhen skulle sätta oss i position för en färja till Hongkong.

China Railway Corp. uppskattar 110 miljoner resor gjordes av järnväg mellan 28 september och 9 oktober. Och vi var i gott samarbete med hundratusentals andra som flyr ut till sina utländska destinationer den veckan. Den 1 oktober ensam misslyckades nästan 1 000 passagerare sina flygningar bara i Guangzhou på grund av en stor trafikstockning.

På den ovannämnda regniga kvällen i Nanjing var Manfriend och jag tvåtusen av att se Qinhuai-floden. Ljus reflekterade från det mörka vattnet och leverantörer ropade fram till väggen till passagerarna. Överväldigad av det stora antalet människor Gå Ner I Vikt Snabbt gjorde jag mitt bästa för att fästa ett foto här och där. För det mesta försökte vi dock bara hålla fast vid de högljudda, påträngande och fullständigt omedvetna massorna.

En gång tillbaka på hotellet sjönk jag bara på sängen.

Och för att tro att jag någonsin varit rädd av Pekings tunnelbanestation.

Samma sak hände i Shanghai och Hong Kong. På vår sista dag satt vi ut för Macao och hoppades kunna fly från galenskapen.

En före detta portugisisk koloni, Macau var olik en av våra Går Man Ner I Vikt andra destinationer. Vi flyttade långsamt längs slingrande gator, förundrade över arkitekturen. Det fanns ingen plan, bara en idé att gå. Så småningom tog vi oss fram till Fortaleza do Monte, ett fort ovanpå en central kulle.

Solen var inställd och vi var i stort sett ensamma, bortsett från några (förvånansvärt tysta) besökare. Jag hittade en bänk och satte mig ner. Jag snappade några bilder, lutade sig tillbaka och stängde mina ögon. Manfriend satt bredvid mig. Vi var båda tysta. Det var så fredligt.

Vi hoppas att det hjälper dig planera din resa. Original på engelska Tillhandahålls av Microsoft ® Translator Sätt betyg på översättningen: Tack för ditt betyg Dålig Bra

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, Viktminskning Tabletter så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.