Kinesiskt nyår firade med gott företag

Kinesiskt nyår firade med gott företag

2 februari vid Ayden Grifton High School, 7653 NC 11 S, Ayden eller 6 8 pm. 16 februari vid Third Street Community Center, 600 W. Third St. Det finns en riktigt intressant infografisk om Pitt County mat system på webbsidan under Quick Facts.

Q Jag har en vän som firar kinesiskt nyår. Vi har haft nöjet att resa och prata i Kina och Thailand och åtnjöt underbar mat väldigt annorlunda än östra North Carolina biljettpris på dessa resor. Vi har inte haft turen att vara där för nyårsfesten. Jeremy Wilkes, en tredje årig Brody medicinsk student, var ivrig att dela information med dig. Här är vad han säger.

Gung Hay Fat Choy! Gott nytt år! Kinesiskt nyår, även känt som vårfest, är en helgdag som erkänns av många asiatiska länder. Det anses av många att vara en av världens största fester. Kinesiskt nyår markerar början på en 15 dagars fest där familjer kommer tillsammans för att äta, reflektera och inspirera varandra att ha ett produktivt nytt år.

På nyårsafton, den 27 januari Gå Ner I Vikt På En Vecka i år, kommer familjer att träffas för en stor fest som kallas församlingsmiddagen. Vid middagsbordet reflekterar familjerna ett år av hårt arbete samtidigt som de önskar varandra ett kommande år fullt av hälsa, rikedom och välstånd. Var och en av de livsmedel som serveras vid mötet är symboliska för framgång i det nya året.

De goda symbolerna för dessa livsmedel är vanligtvis baserade på deras uttal eller deras utseende. Minst sex eller åtta rätter serveras, för att de anses vara lyckliga tal. Några av dessa sedvanliga matar inbegriper risnudlar, förmögenhetfrukter, dumplings, vårrullar, fisk, glutinous riskakor och risbollar.

Lång ris nudlar serveras eftersom de symboliserar lycka och livslängd. Citrusfrukter inklusive grapefrukt, mandariner och pomelos anses vara förmögenhetfrukt och symboliserar fullhet och rikedom. Ångad fläskdumplings och vårrullar är också symboliska för rikedom. Glutinous ris kakor är symboliska för att tjäna högre inkomst eller marknadsföring. Söta risbollar serveras som en efterrätt och representerar familjesamhället.

Det uppmuntras att äta minst en portion av varje maträtt så att man kan få lycka till. Min favoritmat är den ångade fisken. Den är beredd med gröna lök, färsk ingefära och sojasås och serveras i hela sin form från huvud till svans. Det är en salig och satiating proteinkälla som symboliserar välstånd.

På nyårsdagen hälsar människor varandra med traditionella Går Man Ner I Vikt fraser som erbjuder lycka till och välstånd. Den vanligaste frasen är hay fat choy. Äldste familjemedlemmar ger röda kuvert av pengar som kallas Bao till små barn. Mängden pengar är alltid ett jämnt antal som representerar lycka till. Jämfört med återföreningsmiddagen fest kvällen innan äter familjerna mycket mindre måltider tillsammans på nyårsdagen.

Observera att de flesta undviker att äta kött på nyårsdagen på grund av övertygelsen om att undvika kött i början av året kommer att hjälpa dem att leva ett längre liv. Vegetariska rätter serveras den här dagen tenderar att vara fleråriga stapelmatar som inkluderar bönorsk, aubergine, lotusfrön, räksmakad chips, gai lan (kinesisk broccoli), bok choy, Napa-kål och ris.

I motsats till amerikanska helgdagar där det är lätt att ladda upp din tallrik och övermål, serveras kinesiskt nyårsmat traditionellt i små skålar. Således tenderar folk att äta en maträtt åt gången med ätpinnar. Användningen av ätpinnar verkar sakta ner den takt som de äter och låter dem fylla på snabbare och med mindre mat.

Som läkare i träning, här är några tips som jag föreslår för en patient som firar semestern. Fyll på grönsaker och luta kött först innan du går vidare till ris, nudlar eller dumplings. Om en skål är belagd i mörk sås, var medveten om att det troligen har en sojasåsbas, som har högre natriumhalt. Kom ihåg att äta långsamt och njuta av smakerna. Många föremål ångas eller röras stekt i en wok. Välj ett av dessa alternativ när det är friterat när det är möjligt. Slutligen kom ihåg att äta i måtta. Sätta gränser för dig själv; till exempel äta bara två dumplings och bara en halv kopp ris.

På samma sätt som amerikanska helgdagar, Viktminskning Tabletter är det kinesiska nyåret firat med gott sällskap, skratt och många läckra måltider. De färdiga matarna är unika för den här semestern, och jag uppmuntrar er alla att delta om de ges möjlighet.