Kinesiskt nyår i Toronto

Kinesiskt nyår i Toronto

Vill du få tur under det kinesiska månårets slangar? Byt sedan ut dina gamla räkningar för nya på en bank, köp tre kumquats med gröna kvistar och binda dem med en röd sträng eller ett band och plocka upp några bakverk på ett kinesiskt bageri.

Så säger Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Toronto kulinarisk historiker Shirley Lum som driver Taste the World Neighborhood Walks, inklusive en serie kinesiska nyårsturer.

Don glömma, dessa bakverk ska vara plånbokformade, se ut som eldkakor och ha leende ansikten.

Men du säger det, månens nyår som börjar den 9 februari lanserar en festlig 15 dagar av den längsta och viktigaste festivalen i den kinesiska kalendern.

Med ormen som tar över från draken är förväntningarna ett år med lugn och tid för självförbättring, sade Lum.

På en tidigare vandring sänkte hon oss i den här fascinerande traditionen och folklore.

Möte med en liten grupp under älskeskulpturen ovanför Lucky Moose Mart på Dundas Street West, vi ledde fram till ett äventyr för att regalera sinnena.

Vi hälsas av Lum med nyttårssaker och lär dig om tullen när vi går snabbt för att komma ur kyla på det aromatiska Jin Cheng-bageriet.

En provtagning av godis innehåller knäckta hårdkokta ägg som blöts i kinesiskt te, sojasås och kryddor samt olika ångad bulle, munchies och Hongkong-te.

Vi besöker sedan en naturlig örtbutik för att smutta på nyårets doftande te och nosh på torkade mellanmål och därefter ansluta oss till massor av pre-holiday shoppers och diners i Toronto ‘s’ andra ‘Chinatown, Gå Ner I Vikt Snabbt Dundas Spadina kvarteret.

Asiatiska mormor pushar igenom folkmassorna för att välja de färskaste ingredienserna på utomhus och förpackade specialbutiker. Familjer med barn plockar ut speciella leksaker som godis och fyller på traditionella mellanmål.

Festliga festivaler väntar som mataffärer med kinesiska delikatesser som hela rostade grisar och ångkokta kycklingar med sina huvuden fortfarande knutna till, ‘hyllning’ till djurets liv.

Duften av varma bageriprodukter, kryddor och örter, Går Man Ner I Vikt te och en dim summ fest gör det till en kulturell resa som glädjer alla sinnen.

Där finns en resa genom friluftsproduktionen, en livlig matmarknad och ett handelsföretag med alla slags asiatiska gåvor och matlagningsprodukter. Sedan provar vi fläsk skivad från en gnagare som hänger i en fönsterskärm på en köttbutik.

Under lunch visar Lum alla hur man använder ätpinnar och beställer en ‘harmonisk blandning’ av de fem kinesiska måltiderna, färg, arom, smak, form och textur.

Det finns chuckles runt bordet som alla läser ut hans eller hennes förmögenhet för det kommande året från en kinesisk djurhoroskopbok. och kör i 3 1/2 timmar.

Ät, drick och var glad

I år har Lum lagt till en Lantern Festival Bankett den 15: e dagen av den första månen som formellt avslutar nyårsfesten.

Denna nio kursfest på Feb. är på Smak av Kinesisk Seafood Restaurant på Spadina Road.

Menyn innehåller krabba kött och fisk maw soppa; kammusslor med kött stora tigerräkor krispig hel kyckling med salt / peppar smak och räkor traditionellt braised maträtt av tofu, kött och grönsaker; dubbla hummer med ingefära, vitlök och gröna lökar; ångad hel fisk Jasminris; och söt efterrätt soppa.

Behöver veta

Det finns 11 platser tillgängliga för varje kinesiskt nyårs promenader kostar $ 45, $ 40, seniorer och studenter, $ 30, i åldrarna 3 till 12 och inkluderar alla förbeställda mat och alkoholfria drycker.