Sju Nunavut-samhällen ålägger ångkokförbud

Sju Nunavut-samhällen ålägger ångkokförbud

Gemenskapen av Baker Lake införde ett semesterförbud för alkohol år sedan och upprätthåller samma Går Man Ner I Gå Ner I Vikt På En Vecka Vikt förbud varje julsäsong. (FILFOTO)

Sju Nunavut-samhällen hoppas på en lugn och fredlig semesterstid, efter att deras bynrådet har beslutat att förbjuda alkohol under resten av året.

Hamletråd i Taloyoak, Kimmirut, Cape Dorset, Baker Lake, Repulse Bay, Clyde River och Arctic Bay har alla bestämt sig för att ha en torr jul i år, vilket innebär att boende inte har tillåtelse att skicka alkohol till dem.

De flesta av dessa samhällsförbud startar denna vecka och slutar var som helst mellan 1 januari och 4 januari.

I Baker Lake sade borgmästare Joe Aupaluktuq att semesterförbudet har varit på plats varje år längre än vad han kan komma ihåg.

Under julen var det mycket att dricka på under semesterns fester, så vi fortsatte bara det, sa Aupaluktuq.

Aupaluktuq sa att han Gå Ner I Vikt Snabbt Piller inte var medveten om någon ökning av upplagd alkohol i sin gemenskap under julperioden.

Normalt är Baker Lake ett begränsat samhälle, vilket betyder att när det inte finns något förbud på plats måste invånarna få tillstånd från den lokala alkoholkommittén för att beställa personliga leveranser av öl, vin eller sprit.

Fortfarande kommer många andra Nunavut-samhällen att tillåta alkohol att flyta den här julen. En del av dem som finner förbudet är inte ett effektivt verktyg mot tungt dricks, ruckus eller våld.

Rankin Inlet beslutade mot ett förbud i år och hävdade att bootleggers utnyttjade torra perioder för att sälja mer sprit till högre priser.

Nunavut RCMP-talesman Sgt. Yvonne Niego sa att sju samhällen är låga nummer för Nunavut det finns år där många fler samhällen bestämmer sig för att ålägga ett förbud.

RCMP väger inte in på de beslut som Niego sade, även om polisen brukar delta i lokala vätskekommittéer och ge dem råd om frågor i samhället.

samhällen brukar fira många människor är involverade i samhällsfunktioner, som danser och spel, sade Niego. det är mest en bra tid.